Romige spaghetti met gehakt, prei en spinazie
Breng Italië naar de eettafel met een romige spaghetti.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Ingrediënten
- Sjalot 1 stuk
- Italiaanse kruiden 2 tl
- Gemengd gehakt 300 gr
- Prei 1 stuk
- Knoflook 1 teentje
- Spinazie 200 gr
- Melk 100 ml
- Primoro spaghetti 200 gr
- Parmezaan flakes 50 gr
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot fijn. Snijd de prei in fijne halve maantjes en hak de knoflook.
- Schep de knoflook en de helft van de spinazie in een maatbeker. Giet de melk erbij en kruid met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Mix met een staafmixer tot een romige saus.
- Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta in zo'n 8 minuten al dente.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot met de rest van de Italiaanse kruiden. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul in zo’n 4-5 min. Voeg de prei toe en laat ongeveer 4 minuten meebakken op zacht vuur.
- Schep de rest van de spinazie handje per handje bij het gehakt en laat slinken. Giet er de groene saus over en meng goed. Verwarm het geheel nog 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de pasta door de saus. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Maak de borden op en bestrooi met de parmezaan snippers.
Wijntip: een heerlijke Grand Sud Chardonnay 0%!
Eet smakelijk!