Penne all'uovo met paddenstoelen en rauwe ham
De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt: ‘Wat eten we vandaag’? Deze week doen we lekker Italiaans! Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen en staat binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten:
- 400 gram Grand’Italia Penne all’Uovo
- 400 gram champignons roerbakgroenten
- 250 gram sugar snaps
- 10 gram basilicum, blaadjes
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram rauwe ham
- snufje peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de sugar snaps over de lengte doormidden, halveer de paddenstoelen en snijd de rauwe ham in reepjes.
- Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 5 minuten. Voeg de sugar snaps toe en roerbak nog 3 minuten mee. Schenk de Sugocasa Erbe erbij en verwarm het geheel nog 5 minuten.
- Meng de penne all’Uovo erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de reepjes ham, wat blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas.
Tip:
Voor een lekker krokante bite kun je de ham kort bakken voor je deze toevoegt aan de maaltijd.
Eet smakelijk