Ga naar inhoud
Boon's Markt - Het kan wèl! Recepten Ovenkrieltjes-met-tartaar-en-sperziebonensalade

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
  2. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 6 beoordelingen)