Het kan wèl!

volg ons op social media

Linzenstoof met aubergine

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • 250 g Bruine of groene linzen
  • 1 Aubergine
  • Olijfolie naar smaak
  • 1 el Komijnpoeder
  • 4 Knoflookteentjes
  • 1 Groene paprika
  • 100 g Granaatappelpitjes
  • 1 el SOUQ Tahina
  • 100 ml SOUQ Granaatappel melasse 
  • 2 el Verse fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen in gezouten water gaar in 25 min.
  2. Snijd de aubergine in stukken bestrooi met zout. Verhit wat olijfolie en bak de aubergine goudbruin en zacht rondom. Voeg het komijnpoeder toe.
  3. Snijd de knoflook en paprika fijn. Verhit wat olijfolie en bak het mengsel goudbruin
  4. Meng de linzen met de aubergine, tahina, een scheut granaatappel melasse, wat granaatappelpitjes, olijfolie en breng op smaak met zout.
  5. Verdeel over een schaal, verdeel het paprika-knoflookmengsel erover en garneer nog met extra granaatappelpitjes en peterselie

Eet smakelijk!


© Boon's Markt 2025 · De Boon's Markt website maakt gebruik van cookies · Privacybeleid · site by Amped

 

Mijn dichtstbijzijnde Boon's Markt is

Kies jouw locatie en toon de aanbiedingen die voor jou van belang zijn!