Groene pompoencurry
De vraag die iedereen dagelijks bezighoudt: ‘Wat eten we vandaag’? Tijdens deze Fairtrade week bereid je natuurlijk een eerlijk gerecht. Deze groene pompoencurry komt uit de Oosterse keuken, is bedoeld voor 4 personen en staat binnen 45 minuten op tafel.
Ingrediënten:
- 1 biologische pompoen of flespompoen
- 4 kippendijen
- 3 el zonnebloemolie
- 200 g haricots verts
- 3el sushirijst
- 1/2 bosje verse koriander
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen met een dunschiller, halveer deze en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel even goed wassen
- Snijd de kip in stukken.
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta.
- Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook.
- Voeg de haricots verts toe en laat nog zo’n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
- Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
- Maal de rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry.
- Serveer de curry met verse koriander.
Eet smakelijk!